Det är så svårt att säga exakt mått,man får prova sig fram.Vi kör aldrig efter recept utan "höftar"
Vi brukar köra ungefär såhär:
500g blandfärs
3-4 Paprikor
1 Burk Campbells Tomatsoppa
5 dl Grädde (blir MYCKET god sås då)
Salt,vitpeppar
1-2 KöttBuljongtärningar
1-2 Gula lökar.
Halvera Paprikorna o lägg i smord form.
Lös upp buljontärningen i en liten skvätt vatten o häll på ca 2 dl grädde.
Blanda resten av grädden med tomatsoppan.
Blanda köttfärs ( rå ska den va),salt,peppar och häll på bulgong/gräddskyn.
Smeten ska bli ganska lös.Vi brukar även pyttsa i lite av tomat/grädden i smeten.
Vill man så kan man blanda i ca 2 dl kokt ris i smeten,men det behövs inte.Fyllningen blir mer "porös" om man blandar i ris.
Sen klickar du i smeten i paprikorna (brukar bli smet över o då lägger vi det bara brevid paprikorna)
På med Tomat/gräddsåsen o in i ugnen.
180-200 Grader i ca 30-40 minuter.Det med tiden är jättesvårt men vi brukar kolla i mitten av en paprika om köttfärsen verkar klar.
Ris är jättegott till,men det är ju en smaksak vad man gillar bäst.
Är det nåt du undrar så hojta.
Lycka Till :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar