tisdag 14 februari 2012

Hur enkelt som helst, och framförallt gott.

Denna maträtt har hängt med länge, länge och den är fortfarande en av mina favoriter.
Vi kör ju aldrig efter recept och mått, förutom när vi bakar för det är lite svårare att "höfta" sig fram då tycker jag.
Pratade med min väninna igår och berättade att vi skulle äta detta, och hon suckade och dreglade lite i luren och ville veta hur man gör.

Så här kommer beskrivning på en av världens enklaste och godaste maträtter.


Lägg paprikor i en smord ugnsform.Råa. Vill man så kan man förkoka dom en stund, men personligen gillar jag att det är lite tuggmotstånd kvar.
Blanda köttfärs, lök, buljong,ris och kryddor efter din egen "höft". Lite som när man gör pitepalt, man kan inte säga hur mycket av allt det ska vara utan man går efter känslan. Blir oftast bäst då.
Men ha inte i för mycket av det kokta riset, för då blir det för stabbigt. Till den mängden köttfärs på bilden hade jag ca häften av riset ni ser.
Blanda ihop tomatsoppan och grädden i en skål o vispa, och häll sen en skvätt av det i smeten.
Smeten ska vara ganska lös.
Lägg i smet i paprikorna, och häll sen på resten av såsen över dom och in i ugnen.
Ca 200-225 grader i typ 40 minuter.
Jag vet inte tiden exakt eftersom jag brukar kolla köttfärsen i mitten när rätten har börjat få en fin färg, men jag gissar på 40 min.
När jag brukar göra denna så gör jag en form med bara köttfärssmeten för Robban gillar inte paprika så vidare, men det går hur bra som helst att frysa så därför passar jag på att göra större sats än vad som går åt till en middag.

Ris till, och lite sallad. Mycket gott.


Man ska ha rikligt med sås för det är liksom den som gör hela grejen.


Inga kommentarer: