fredag 1 juni 2012

Falsk Potatisbakelse.

Ser ni den lilla godsaken i mitten?
Det är en Falsk potatisbakelse.
Jag återkommer till varför den heter falsk ifall ni inte vet det.
Jag och Eva var ute och åkte i dag kring Söderbärke,och stannade och fikade.
Jag ville testa denna för den såg så god ut.
Lite nervig var jag dock att det eventuellt kunde vara mandelmassa i för det brukar det ofta vara i bakverk som ser goda ut, och jag tycker det är skitäckligt med mandelmassa..Huvvaligen liksom.

Här kommer receptet.
Ska göras i långpannan för det blir många.

Botten:
200 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 dl färdig marsankräm

Garnering:
300 g mandelmassa
2 msk kakao

  1. Botten: Rör smör och socker krämigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned det tillsammans med mjölken.
  2. Häll smeten i en stor bakplåtsklädd långpanna och grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter (prova med provsticka). Låt kakan svalna.
  3. Fyllning: Rör smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Blanda i marsankrämen. Bred krämen på den kalla kakan.
  4. Garnering: Riv mandelmassan över krämen, sikta över
    kakao och skär kakan i bitar.
Den var verkligen supergod,jag hade lätt kunnat äta en till,men ville inte verka

glupsk..Hahaha

Och detta trots att det var mandelmassa i den..eller på rättare sagt.

Därför kallas den också Falsk potatisbakelse, för mandelmassan ser ut som riven potatis.

Måste testa att göra denna nån gång.

Vi såg även två fina hästar, men dom lägger jag ut i morgon.

Tack för en trevlig tur Eva.

2 kommentarer:

Fam. Strömberg sa...

Hugaligen för mandelmassa...håller med dig! Äckligt!

Catta sa...

Ja,det är verkligen inte gott,men faktiskt i denna goda bakelse så kände man inte smaken alls av mandelmassan..Den var supergod :)