onsdag 30 mars 2011

Jag pysslar gärna...Men...

Det är ju jätteskoj att pyssla o greja...Ibland.
Micke tycker det är skitskoj när jag drar igång nåt pysselprojekt,som exempel detta från 2008:

Nåväl...För nåt tag sen när vi satt o googlade på goda maträtter,så var det nåt recept där man skulle ha pressad potatis till.Även fast jag inte gillar potatis så tycker jag just pressad potatis är gott tillsammans med nån god köttbit o sås.
Då säger Micke att det är synd att vi inte har en sån potatispress kvar,å så började han skratta.

Håhåjaja..Historien om vår potatispress som vi inte har kvar är inte så konstig egentligen.
Jag hade fått för mig att jag skulle göra egna skitsöta gästtvålar,och irrat runt på stan för att få tag på tvålmassa som brukar finnas på färgaffärer,men inte här i vår stad.
Jaja,tänkte jag,det löser jag.
Jag köpte några vanliga tvålar,och såna bullformar i papp,som är lite större än knäckformar.Det skulle bli perfekta små gästtvålar,med lite dekoration o färg.
För jag hade räknat ut att om jag skär tvålarna i små bitar och sen har dom i vattenbad så måste dom ju smälta.
Jag tog på mitt finaste pysselförkläde <---Lögn,för jag äger inget.
Så,jag stod vid spisen och hade dom där jäkla tvålbitarna i vattenbad,Jag hade radat upp små söta formar och plockat fram dekorationer som jag tålmodigt skulle pyssla fast på tvålarna sen.

Tamtidamtidam....Tiden gick och inget hände med tvålbitarna.Jag började hacka sönder dom i hysteri och kände irritationen stiga.
Va fan,skulle jag göra tvål så skulle jag! Jag hade ju planerat det hur länge som helst och väntade bara på just den speciella tvåldagen,som just då hade kommit.

Nää,inget hände,så jag kom på den geniala ideén att ja,men jag pressar tvålbitarna så smälter dom nog snabbt sen.

Fram med vår potatispress o i med tvålbitar och medan jag log överlägset mot tvålen så började jag pressa.
Vet ni vad som händer med tvål som har blivit lite varm o geggig när man lägger den i en kall potatispress av järn(eller vad det nu är för material)?

Ja,men precis! Det stelnar,otroligt snabbt.
Jag var ännu fullt övertygad om att detta ordnar jag och tog i så jag blev blå.Jag sa lugnt till mig själv att inte bli hysterisk.Snart ligger det små söta gästtvålar här och jag kanske till o med kan börja sälja såna..Haha.

Ca 30 sekunder senare åkte allt i soporna. Jag svor och fräste och var skitsur på TVÅLEN.


Det är därför vi inte har nån potatispress för tillfället,för skulle man få loss tvålen som jag hade lyckats pressa fast så hade man fått spränga bort den.


Vad Micke sa?
Han gapskrattade och tyckte jag var så pysslig..

Jag har ett pysselprojekt på gång,men väljer att hålla det lite hemligt ett tag. Ungefär tills jag ser om det funkade eller inte.
Skam den som ger sig,eller?

Inga kommentarer: