söndag 10 juli 2011

Ris funkar alltid

Nu får man ju komma ihåg att dessa tips är inget för kräsmagade, som aldrig skulle kunna tänka sig att äta nåt ihopkok.
Vi tycker om att experimentera i köket, och ibland blir det riktigt otäckt, men ibland blir det kanongott.

En grej som jag gjorde nån gång för 100 år sen som Robban till o med frågar efter än i idag är detta s.k Lökris.

Häll vatten i en kastrull och släng ner en buljongtärning och låt det sjuda upp så tärningen smälter, lägg i hackad lök och häll på ris. Jag går aldrig efter måtten på rispaket osv, utan höftar.Det blir oftast bäst då.
När det börjar koka så sätt plattan på 2:an och låt det stå ca 15 min. Man smakar av riset så känner man när det är klart.
Och när det är klart, så ringla över lite soya och ev kryddor du gillar och ät. Det är jättegott, och billigt.

Inga kommentarer: