Ja,i alla fall i tanken..
Inte så tokigt det heller.Vi åker ofta tillbaks till Turkiet i tanken och minns våra härliga dagar o nätter där .
Vi grejade ihop en egen rulle "kebabkött" igår.
Hittade ett recept och ville testa.
Vi blandade hälften nöt och hälften lammfärs.
(som vanligt så höftar vi och har inga mått på ingredientserna)
Kryddor:
Salt,svartpeppar,kummin,kebabkrydda och en skvätt kycklingfond skulle man ha.
Ett ägg för att binda ihop smeten lite,och vitlök såklart. Ganska mycket vitlök ska det vara.
Kladda ihop allt och forma en lång "korv" som läggs i folie och rullas ihop hårt.
In i ugnen på 100 grade i minst 3-4 timmar beroende på hur tjock du gjort rullen.
Man får helt enkelt kolla ibland.
Efter det ska den ligga i kylen många timmar,och när man sen ska äta så skivar man tunna,tunna skivor och steker snabbt upp i olja.
Här ligger den i ugnen och svettas :)
Jag ska visa det färdiga resultatet senare.
Ok,att det är lite omständigt och tar tid att göra,men det är också skoj att testa nya recept.
Till denna ska vi ha strips,och dom vanliga tillbehören till kebabtallrik-dvs lök,sallad,tomat och kebabsås,som vi rör ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar