söndag 24 juni 2012

Kebabtallrik.

Som jag skrev tidigare så testade vi att göra eget "kebabkött".
Vi kommer helt klart att göra det igen för det vart riktigt gott.
Receptet igen för er som vill ha det:
50/50 nöt och lammfärs,eller vad man nu vill ha gissar jag
Lägg i bunke och krydda med-
Spiskummin
Salt
Svartpeppar
Vitlök
Kycklingfond
Lite olja och ett ägg
Vi slängde även i turkisk kebabkrydda..
Gegga ihop det och rulla en "stock" i folie-ganska hårt rullat.( 10 cm i diameter)
In i ugnen på 100 grader i ca 3-4 timmar.
Sen ska den ligga i kylen typ ett dygn.
Ta fram,hyvla med osthyvel eller skär tunna strimlor/bitar.
Stek i het olja och krydda ytterligare om ni vill det.
Vi tyckte det räckte med smaken redan så vi kryddade inte extra.




Vi åt vårt kebabkött med dom vanliga tillbehören, och jag lovar att det smakade riktigt bra.



Och såklart fick Råttorna lite Söndagsgod mat också.
Hunden äter bara torrfoder och får smaka nåt extra då och då. Hennes lilla hundmage mår bäst av det.

Nu loggar vi ut för i afton och kommer att ligga och vrida och vända oss i nån slags "Paltkoma" fast med kebabkött i stället.

2 kommentarer:

Fam. Strömberg sa...

Vilka lyxiga måltider era djur får...dock så såg ju råttornas godast ut!

Catta sa...

Råttor är ju så bra för dom äter ju nästan allt,och man kan ordna till små buffeér åt dom :)