Vill dela med mig av ett par jättesmarriga recept.
RÄKTORN ( fått receptet av Evelina)
Antal portioner: 6
12 st vitt formbröd
2 dl creme frachie (vanlig)
2 msk majonnäs
3 msk kaviar (typ Kalles)
1 st rödlök (finhackad)
c:a 5 cm purjolök (finhackad)
3 msk dill (finhackad)
1 burk svart stenbitsrom
1 st citron
30 st räkor (eller färdigskalade i lake)
75 g ostkrokar
Gör så här:
1. Till ett räktorn – tryck ut 4 st brödrundlar med ett glas (jag använde ett ganska smalt glas och tryckte ut 3 st rundlar, man blir ganska mätt annars)
2. Vispa creme fraichen så att den tjocknar, tillsätt majonnäs, kaviar, dill, rödlök och purjolök – rör om.
3. Smöra smeten på bröden och bygg ett torn med smet mellan och på utsidan. Låt stå kallt i c:a 15 min.
4. Krossa ostkrokarna, lägg dem i en plastpåse och kavla så att de finkrossas. Rulla ”tornen” i ostkrokekrosset.
5. Garnera med räkor, stenbitsrom, citron och lite dill. Och en hel ostkrok som pricken över i:et om du vill
Smarrigt värre.
Och så gjorde vi en paj.
En påse fryst broccoli, som tinas upp och skärs i mindre bitar. ( låt vattnet rinna av ordentligt)
Helst ska det vara färsk broccoli, men dom hade inga fina igår så..
En förpackning rökt skinka ( sån skivad påläggsskinka) Kokt funkar nog också om man vill.Strimla den och blanda med broccolin.
Smörj en form och lägg i lätt utkavlade smördegsplattor i den. Finns förpackningar med färdiga plattor i frysdisken att köpa. Smidigt och bra.
Lägg i broccoli/skinkan.
Gör en "stanning" så här:
2 dl keso
2 dl Creme fraiche
3 ägg ( vispas först i en egen skål)
En påse riven ost av den smak man gillar bäst.
En skvätt mjölk, ca 1-1,2 dl.
Lite salt o peppar.
Blanda allt och häll det över broccoli/skinkan.
Jag skar små strimlor av överbliven smördeg och dekorerade pajen med.
In i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter. Det där ser man när det är klart.
Just denna "stanning" är så god, det var den jag använde när jag gjorde dessa minipajer till Syrrans Bröllop -----> http://cattastrofcatt.blogspot.com/2011/08/nu-har-jag-pajat-klart.html
man kan ju exprimentera med alla möjliga olika fyllningar efter tycke och smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar